Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj

Siatkówka
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sie 2010, 18:07 

Zakładam nowy temat o siatkówce, bo ciężko będzie dyskutować o wszelkich reprezentacjach w jednym temacie ;) /PP

Z tego co czytałam większość postów o piłce nożnej... Ale temat reprezentacja może warto napisać coś o polskiej siatkówce? Ktoś lubi oglądać mecze? Ja osobiście bardzo. Pamiętacie kto w 2009 roku zdobył pierwsze miejsce w Europie? Polska reprezentacja mężczyzn; bardziej oni mnie interesują z racji tego że jestem dziewczyną ale chyba więcej tu płci przeciwnej, więc co sądzicie o naszych siatkarkach? Wpadła wam jakaś w oko pod względem umiejętności a może wyglądu? Teraz trwa World Grand Prix oraz Memoriał Huberta Wagnera. Wczoraj reprezentacja mężczyzn pokonała w tie breaku Brazylie. Co do zawodników zawsze podziwiałam Mariusza Wlazłego za całokształt... Chociaż całą reprezentacje uważam za skarb. A wy macie swoją ulubioną postać?

Jakie są wasze odczucia? A może to siatkówka powinna być naszym sportem narodowym?

Re: Siatkówka
PostNapisane: 19 sie 2010, 22:20 

Sportem narodowym tylko piłka nożna hehe 8-)

Ale nawiązując do siatkówki, wyniki są świetne. Podobnie w piłkę ręczną.
Zarówno siatkarki jak i siatkarze na najwyższym, światowym poziomie.

Siatkarki dodatkowo - uroda idzie w parze z umiejętnościami ;)
Dla tych, którzy nie oglądają np. Skowrońska:
obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć

PostNapisane: 20 sie 2010, 07:19 

Cytuj:
Siatkarki dodatkowo - uroda idzie w parze z umiejętnościami ;)

Stąd wygrana z niemkami ;)

A Skowrońska to moja faworytka hehe :)

PostNapisane: 20 sie 2010, 07:53 

Zawsze jeżeli jest słabsza gra to można chociaż popatrzeć na ładne zawodniczki;) Ale całe szczęście gra jest bardzo dobra i zawodniczki są bardzo dobre:) A dodatkowo potrójnie cieszy wygrana z niemkami: raz, że lepsza gra, dwa, że ograły niemki, trzy, że są o niebo ładniejsze;)

PostNapisane: 20 sie 2010, 20:54 

Siatkówka jest na pewno ciekawsza od piłki nożnej ;) Szczególnie męska, bo jednak kobiety grają trochę mniej widowiskowo.
Nawet byłam w zeszłym roku w Łodzi na meczach kadry kobiet w siatkówce i bardzo miło to wspominam :)

PostNapisane: 21 sie 2010, 09:03 

O tak, zgadzam się z BePe siatkówka mężczyzn jest bardziej widowiskowa i emocjonująca :)

A co do wczoraj, rozegrał się pierwszy mecz Memoriału Wagnera o którym wyżej wspominałam, oglądał ktoś? Przeciwnikiem Polski byli Bułgarzy, po czterech partiach niestety Polacy przegrali. W dwóch pierwszych setach niewiele zabrakło nam do zwycięstwa (23:25) Trzeci set (25:15) Czwarty (22:25). To będzie sprawdzenie wytrzymałości naszej reprezentacji, dziś biało-czerwoni zagrają z reprezentacją Czech a jutro z reprezentacją Brazylii.

Turniej w Tajwanie gdzie reprezentują nas piękności jak to mówią wyżej, dziś rozegrał się mecz z Portoryką bez większych problemów Polska wygrała 3:0 (20:25, 20:25, 14:25). Jutro mecz z Brazylią :)

PostNapisane: 21 sie 2010, 09:15 

Wczorajszy mecz z Bułgarami oglądałem ale nie cały, Możdżonek poprostu miażdży pod siatką ;) Prze typ jest. Dzisiejszego meczu pań nie oglądałem niestety, ale cieszę się z wygranej i czekam na kolejne;)

PostNapisane: 21 sie 2010, 09:32 

no Możdżonek to musi miażdżyć w końcu nie każdy ma 211cm wzrostu jak on :D

PostNapisane: 22 sie 2010, 17:53 

Dzisiaj niestety nie udało się pokonać Brazylii, honorowy jeden set, 1:3 (22:25, 22:25, 25:23, 14:25). Specjalistą nie jestem ale kiepsko było z przyjęciem, swoją drogą Brazylijczycy serwowali piłkę z prędkością przekraczająca 100km/h to masakra.
Polacy zajęli 3 miejsce w klasyfikacji turnieju im. Huberta Jerzego Wagnera.

PostNapisane: 23 sie 2010, 22:04 

Ostatni mecz z Brazylią, trzy pierwsze sety były wynikowo w sumie dobre (stwierdzam tylko po cyferkach meczu nie oglądałam całego) nie ma co się dziwić dwukrotni mistrzowie świata w ostatnim czasie(rok 2002 i 2006) ale spokojnie wszystko przed nami :)

Memoriał się skończył ale to nie koniec emocji. Siatkarze będą się przygotowywać do Mistrzostw Świata w tym roku odbędą się we Włoszech w dniach 23września-10października. Ja już się nie mogę doczekać.

PostNapisane: 24 sie 2010, 22:30 

Mnie cieszy, że przed mistrzostwami mają takie trudne pojedynki m.in. z Brazylią właśnie.
Nie ma co sparować się, czy walczyć ze słabymi, a tak, widać, że mierzą w najwyższe cele.
Coś czuję, że będzie naprawdę dobry wynik na tych mistrzostwach.

PostNapisane: 25 sie 2010, 08:15 

Poprostu niemożliwe jest to co się stało... Polki wygrywały 2 do 0 w setach z USA, miały w 3cim secie kilka piłek meczowych, aby nagle coś się złamało i przegrać cały mecz 2 do 3... Masakra, jak to się mogło stać? Gra nie była zła... Nie wierze poprostu

PostNapisane: 25 sie 2010, 12:46 
Moderator

Pamiętam był kiedyś mecz bodajże jeszcze z Jugosławią, kiedy prowadziliśmy 2:0 w setach i 24:19 w 'ostatnim' secie. Mecz został jednak przez nas przegrany...
Nie śledziłem na bieżąco tych meczów, o których wspominaliście ale mistrzostwa świata to z chęcią obejrzę. Wierzę, że stać naszych na naprawdę bardzo dobry wynik.

Zatknęli na gruzach wśród chmur.

PostNapisane: 25 sie 2010, 14:00 

stać, stać to była tylko rozgrzewka :)
co do meczu Polek- nie oglądałam, dane mi było tylko czytanie relacji w internecie, pocieszenie jest takie ze to dopiero pierwszy ich mecz :) a jutro kolejny może będzie lepiej

PostNapisane: 27 sie 2010, 17:41 

Dziś kolejny już 3 przegrany mecz przez Biało-Czerwone. O ile wczoraj jeszcze gra mi się podobała pomimo przegranej to dzisiaj totalna porażka. Chinki a właściwie jedna (taka gruba) nas poprostu zmiażdżyły. W reprezentacji nie wiem czy to zmęczenie, czy niechęć, czy poprostu zwykłe roztargnienie. Ale nic nie szło, mnóstwo blędów, piłki to tak jakby od niechcenia przebijane przez siatke. Nie wiem co się dzieje...

PostNapisane: 28 sie 2010, 09:26 

Przełom- dziś odbył się mecz z Japonią 3:1 (25:15, 21:25, 25:23, 25:22) reprezentacja Polski wygrała :)

co do wcześniejszych trzech porażek były tłumaczenia Rankingiem FIVB
1- Brazylia
2-USA
3-Chiny
...
7-Japonia
...
11-Polska
że trafiliśmy na przeciwników z górnej półki.

Jutro ostatni mecz z Italią :)

PostNapisane: 28 sie 2010, 19:18 

Ranking Rankingiem, Brazylia na pierwszym miejscu a najlepszy mecz z tych przegranych. Chiny na 3 a totalna porażka i bardzo nieładna gra ;) ale ciesze się z dzisiejszego zwycięstwa.

PostNapisane: 30 sie 2010, 17:32 

Wczorajsze spotkanie z Włoszkami nie przyniosło radości Polką. Podopieczne Jerzego Matlaka przegrały mecz walcząc w czterech setach. (23:25, 25:15, 25:23, 25:17). Cały turniej bez żadnego przegranego meczu wygrały Amerykanki.

Tegoroczne Grand Prix miało być najważniejszym etapem przygotowań Polek do mistrzostw świata oraz odpowiedzią na pytanie kto powinien znaleźć się w podstawowej szóstce reprezentacji. Według trenera słowa uznania należą się: Ani Barańskiej, Marioli Zenik oraz Karolinie Kosek.
obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć

A teraz Polki mają dwa tygodnie wolnego ;)

PostNapisane: 30 sie 2010, 19:02 

Numer jeden ;) coż za zdjęcie :* hahahah sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.

PostNapisane: 22 wrz 2010, 16:33 

W sobotę polscy siatkarze rozpoczną walkę na Mistrzostwach Świata. W mistrzostwach świata Polacy zmierzą się kolejno z Kanadą (25.9), szwabami (26.9) i Serbią (27.9). Jak myślicie, mamy szanse na medal?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1