Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
  Drukuj

Rusza forum "Polscy Patrioci"!
Autor Wiadomość
PostNapisane: 03 maja 2010, 12:49 
Moderator

Witamy Was serdecznie na nowym forum "Polscy Patrioci"! Chcemy stworzyć tutaj takie miejsce, gdzie będą mogli spotykać się i swobodnie dyskutować wszyscy, którzy mają w sercu naszą kochaną Ojczyznę. Nie narzucamy tutaj jakichś form czy reguł, że prawdziwy Polak musi być taki i taki. Rozumiemy, że każdy może mieć trochę odmienny pogląd na to kim jest współczesny patriota. Nie chcemy tutaj dzielić ludzi na tych z jakiejś grupy, partii politycznej czy jeszcze na coś innego. Naszym celem jest budować wspólną więź wielkiej rodziny wszystkich Polaków na potężnym fundamencie jakim jest nasza wspaniała Ojczyzna! Chcemy razem dzielić się naszymi przemyśleniami, wiedzą może też zdjęciami z naszego kochanego państwa – pokażmy, że Polska jest pięknym krajem i że Polacy są prawdziwymi patriotami!
Forum dopiero powstaje, dlatego drogi Użytkowniku, jeśli masz jakieś pomysły odnośnie jego funkcjonowania czy uruchomienia nowych działów podziel się nimi z nami! Na pewno wszelkie sugestie będą mile widziane :)

Zatknęli na gruzach wśród chmur.

Re: Rusza forum "Polscy Patrioci"!
PostNapisane: 04 maja 2010, 07:52 

podoba mi się pomysł utworzenia tego forum ;-) pewnie są inne o podobnej tematyce, to nie ma znaczenia, każda taka inicjatywa ma sens, im więcej nas na tym czy na innym forum, tym więcej nas na tym najważniejszym Forum - POLSCE ;-)

podoba mi się emocjonalny stosunek admina we wstępniaku, to jest to czego potrzeba w dużej ilości, bez wyjaśniania, bez krępacji, ot tak po prostu, na co dzień

podoba mi się, że dajecie miejsce dla różnych koncepcji, doświadczeń, czy stopnia opanowania historii (między innymi dlatego, że sam chcę z tego skorzystać ;-) z tym ostatnim szczególnie mam problem, bo w szkole pilniej uczyłem się matematyki i fizyki... ale chciałbym skorzystać z okazji i uzupełnić niezbędne zaległości, liczę na to że znajdę tu jakieś dobre materiały, może w postaci jakiegoś "niezbędnika historycznego", które pozwolą odrobić mi zaległą pracę domową...

podoba mi się okres w jakim powstaje to forum. z jednej strony jeszcze wybrzmiewają dźwięki uroczystości 3-majowych czy wydarzenia smoleńskie, a z drugiej perspektywa wyborów prezydenckich i innych zmian gospodarczo-społecznych. nie mam zamiaru komentować opcji wyborczych, tylko chcę podzielić się pewną świadomością dziejowych wydarzeń dla naszego kraju, których jesteśmy świadkami. ja osobiście jestem w tym bardzo podekscytowany ;-)

tak więc... powodzenia ;-)

PostNapisane: 05 maja 2010, 21:54 

Mnie też się pomysł bardzo podoba, trzymam kciuki, niech forum się rozwija i buduje naszą dumę narodową. Za parę lat Amerykanie ze swoim samouwielbieniem będą patrzeć na nas z zazdrością!
Pozdrawiam!

PostNapisane: 07 maja 2010, 12:40 

Zróbcie shoutbox mozna wtedy pogadać ze znajomymi z forum oczekując na odpowiedź w tematach

PostNapisane: 07 maja 2010, 12:44 
Administrator

Shoutbox już jest na stronie głównej. Pomiędzy tematami, a zakładką z informacjami (Mini-Chat) ;)

Pozdrawiam

Sklep Patriotyczny
www.PolscyPatrioci.pl
Forum Patriotyczne
www.forum.PolscyPatrioci.pl

PostNapisane: 07 maja 2010, 13:00 

Jesteś pewny że działa :D? Bo nie mogę go znaleźć. Widzę tylko opcje w stylu oznacz jako przeczytane, niżej po prawej strefy czasowe i niżej informacje ;]

PostNapisane: 02 cze 2010, 22:32 
Administrator

Miesiąc po uruchomieniu forum (pierwszy tydzień bez pisania postów, w którym było ono przygotowywane) statystyki wyglądają następująco:

Liczba postów: 691
Liczba tematów: 67
Liczba użytkowników: 42
Posty dziennie: 22.22
Tematy dziennie: 2.15
Użytkownicy dziennie: 1.35

Jak na pierwsze tygodnie działania forum, myślę, że możemy być zadowoleni. Oby tylko dalej się rozwijało w podobnym tempie ;)

Sklep Patriotyczny
www.PolscyPatrioci.pl
Forum Patriotyczne
www.forum.PolscyPatrioci.pl

PostNapisane: 31 lip 2010, 19:04 

Witam wszystkich. Jeśli chcecie to mam kilka pomysłów na temat forum :) Powodzenia w pracy!

PostNapisane: 06 sie 2010, 22:49 

No to się nimi podziel ze wszystkimi, też jestem ciekawy ;)

PostNapisane: 15 sie 2010, 21:21 

Barbossa napisał(a):
Witam wszystkich. Jeśli chcecie to mam kilka pomysłów na temat forum :) Powodzenia w pracy!

Też chętnie o nich usłyszę, a już jakiś czas temu post pisany i od tamtej pory cisza ;)

PostNapisane: 24 sie 2010, 20:36 

70 zarejestrowanych osób, biorących w dyskusji może z 5... Nawet konkurs nie pomaga. Chyba rozmowy o Polsce nie są modne i na czasie... Może zalożymy dodatkowo fan-club jakigoś bibera albo coś(oczywiście żartuję).
Ale tak myśląc o fan-clubie...hmm może to nie najgorszy pomysł, tylko co jako forum patriotyczne moglibyśmy wspierać? Reprezenację-są od tego serwisy. Może zaczniemy pisać jakieś listy do polityków jako forum patriotyczne?;> (chociaż pewnie nie dogadalibyśmy się co napisać, ale stowrzyłoby to jakąś dyskusję).

PostNapisane: 25 sie 2010, 12:40 
Moderator

Konkurs właśnie trochę rozkręcił to forum :) Aktywnych użytkowników to co najmniej 10 jest ale masz rację - w porównaniu do ilości zarejestrowanych osób to trochę mało. Wygląda na to, że jakaś część tylko czyta co my napiszemy nie biorąc udziału w dyskusji.
Myślę, że jednak jesteśmy za małą społecznością żeby angażować się w takie projekty jak mówisz, chociaż z drugiej strony możemy na pewno działać w czymś co jest w naszych możliwościach. Ja myślałem na przykład o zrzutce na jakieś upominki czy coś w tym stylu dla np. kombatantów. Tylko czy byliby chętni od nas, żeby na taką akcję się pokusić?

Zatknęli na gruzach wśród chmur.

PostNapisane: 25 sie 2010, 19:00 

Ja myślę, że dobrym pomysłem byłoby np. stworzenie encyklopedii polskich wynalazków, o czym Adam pisał w innym poście (tym dotyczącym polskich odkryć i wynalazków).
Dobrym pomysłem mogłoby być wydawanie gazetki, np. na początek raz na kwartał jakimś małym nakładem, z felietonami, itd.. Osobiście lubię pisać takie rzeczy i chętnie bym coś takiego współtworzył.

Ciężko ludzi zachęcić do pisania. Tym bardziej na tematy kraju, wielu ludzi po prostu nie chce się na niektóre tematy wypowiadać. Konkurs trochę może rozruszał forum, ale to moim zdaniem za mało. Przydałoby się nas więcej i więcej dyskusji :)

PostNapisane: 25 sie 2010, 19:06 

Rozkręć forum spamując wśród znajomych :)

PostNapisane: 26 sie 2010, 08:35 

No spamuje się i znajomych i konto widze na nk i facebooku czy jakos tak, nie wiem nie mam tam kont ale widziałem linki;) gazetka ciekawy pomysl;) można by go rozwinąć, stworzyć coś ładnego, przy tym ciekawego do czytania, dodatkowo zrobiłoby to reklame.
Trzeba stworzyć nowy temat i to przedyskutować z chętnymi :)?

PostNapisane: 03 wrz 2010, 10:23 

Gazetka - dobry pomysł, ale chyba jeszcze nie teraz. Poczekajmy aż forum się rozwinie

PostNapisane: 15 cze 2011, 11:52 

Szanowni Państwo,
Wraz z grupą znajomych postanowiliśmy założyć Stowarzyszenie o nazwie „Polska Przyszłości”. Stowarzyszenie to zostało utworzone z myślą o wszystkich osobach, dla których Polska, to nie tylko miejsce, w którym przypa...dkiem zostali urodzeni, czy w którym akurat zamieszkują. Z myślą o wszystkich tych, dla których Polska to piękny kraj, o którego wolność walczyli Nasi przodkowie, dla wszystkich tych, dla których słowo „patriotyzm” ma jakieś znaczenie. Pragniemy budować lepszą przyszłość dla młodych pokoleń, pamiętając o bogatej historii Naszego kraju. Chcemy przypominać wszystkim o pięknej historii, edukować i wykształcać młode pokolenie ludzi kochających Polskę. Naszym celem jest wykształcanie w naszym narodzie postaw patriotycznych poprzez rozwój świadomości Polaków o ich historii, pogłębianie wiedzy o współczesnych wydarzeniach, nawoływanie do aktywnego udziału w życiu naszego kraju poprzez np. świętowanie wydarzeń historycznych, korzystanie z biernego prawa wyborczego, ale również pokazywanie obcokrajowcom piękna naszego wspaniałego kraju. Stowarzyszenie Polska Przyszłości to organizacja, która dopiero powstaje. Poszukujemy osób, które zechciałyby Nam pomóc w każdy możliwy sposób. Za chwilę rozpocznie działanie Nasza strona internetowa : www.polska-przyszlosci.pl

Jeśli byli by Państwo zainteresowani pisaniem artykułów historycznych, ciekawostek na temat Naszej przeszłości, krótko mówiąc - wsparciem merytorycznym, to z otwartymi rękoma i wielką radością przyjmiemy taką właśnie pomoc.

Wszystkich chętnych do pomocy zachęcamy do pisania na adres mailowy: info@polska-przyszlosci.pl

Z wyrazami szacunku,

Damian

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1