Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj

Przywitaj się!
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lis 2010, 19:50 
Moderator

Zapraszamy nowych użytkowników do przywitania się z resztą forum w tym temacie. Myślę, że nikt się też nie obrazi jak poza przywitaniem każdy doda też parę słów o sobie :)

Zatknęli na gruzach wśród chmur.

Re: Przywitaj się!
PostNapisane: 29 lis 2010, 19:04 

Ja jestem "starym" użytkownikiem, ale dam dobry przykład i się przywitam.

Witam :)

Obecnie jestem studentem 3 roku Politechniki Świętokrzyskiej na kierunku Budownictwo.
Jestem z Kielc.
Na forum jestem, bo lubię dyskusje, informacje i wszystko co związane jest z Polską, a dowiedzieć się można sporo.
Dodatkowo forum jest częścią sklepu gdzie można nabyć ciekawe elementy patriotyczne, a co ważniejsze można samemu dawać pomysły i je realizować! ;) (mała reklama).
Co do zainteresowań to trzeba poczytać odpowiednie działy. W miarę przeglądania postów użytkowników, trochę się ich poznaje więc DO DZIEŁA!

PostNapisane: 09 gru 2010, 23:18 

Witam

Dzisiaj się zarejestrowałem ale mam zamiar często tutaj zaglądać.
Jestem ze Stoku w Kielcach.

Na forum jestem bo szukam ludzi o podobnych poglądach do moich, a nie lubię lewactwa.

Na razie tyle.

PostNapisane: 11 gru 2010, 21:29 

Witamy serdecznie :D

PostNapisane: 01 sty 2011, 12:38 

Witam.

Jestem z Rzeszowa, zarejestrowałem się, bo jestem przywiązany do swojej Ojczyzny, ale też na pewno moje poglądy będą odbiegać od reszty forumowiczów, gdyż mam zdecydowanie lewicowe przekonania :) Uważam, że patriotyzm nie wyklucza, a wręcz wymaga krytycznego spojrzenia na historię i teraźniejszość własnego kraju - nie kłóci się także z internacjonalizmem, którego IMO nie powinno się utożsamiać z kosmopolityzmem.

PostNapisane: 01 sty 2011, 14:28 

Lewicowe przekonania - dosyć ogólnie. Napisz czy skrajna lewica itp. Niestety obawiam się, że tak.

Żeby nie rozmywać.
Pochodzę z Aleksandrowa Kujawskiego. Studiuję w Bydgoszczy. Jestem na III roku Ochrony Środowiska. Jestem kibicem piłkarskim i to wraz z miłością do ojczyzny wypełnia moje serce. Moje poglądy już na pewno znacie.

PostNapisane: 01 sty 2011, 22:39 

Skrajna, czy nie skrajna? Nie wierzę w możliwość reformowania kapitalizmu, wobec parlamentaryzmu zachowuję duży sceptycyzm, jestem wielkim zwolennikiem samorządności i demokracji bezpośredniej, nie ufam państwu, feministyczny bełkot uważam za tyle samo warty co publicystyka Ziemkiewicza i nie mam pojęcia czym istotnym różni się SLD od PO i PiS. Czyli - lewica nie tyle skrajna, co taka, jaką lewica zawsze była i być powinna, socjalistyczna, rewolucyjna, konkretna. ;) A awatar mam z sentymentu do filmów Kusturicy, proszę nie wyciągać z niego wniosków nt. moich poglądów, choć przyznam, że ze wszystkich przywódców Bloku Wschodniego Tito wydaje się być najmniej niestrawny. :)

PostNapisane: 25 sty 2011, 15:17 

Witam jestem całkiem nowym użytkownikiem coś o sobie hmmm Kocham Cię Polsko zamieszkuje Śląsk pracuje na kopalni no i zawsze się staram dobrze mówić o mym kraju zresztą Ojciec mnie tego nauczył ... nie jestem rasistą jeśli chodzi o kolor wyznanie religię ale nie na widzę szwabów za Historie za przelana krew i zbrodnie.... tyle o mnie pozdrawiam

PostNapisane: 16 mar 2011, 17:30 

Witam. Cóż mogę o sobie powiedzieć? Patriotka, nacjonalistka, konserwatystka, eurosceptyczka, katoliczka i bezpartyjna monarchistka. ;) Kocham swój kraj ponad wszystko, bo to moja ojczyzna i najprawdziwszy dom. Myślę, że na tym forum odnajdę bratnie dusze - ludzi, którzy mnie zrozumieją. Niestety, osoby w moim otoczeniu są za płytkie i nie rozumieją słów "Bóg, honor, ojczyzna". Mam nadzieję, że tutaj się zadomowię na dobre. :)

Być obywatelem swojego państwa, nawet jeśli jest się tylko zamiataczem ulic, musi być uważne za większy honor niż bycie królem w obcym kraju.

PostNapisane: 17 mar 2011, 18:00 

Elegia napisał(a):
Mam nadzieję, że tutaj się zadomowię na dobre. :)

No pewnie, że tak ;)

PostNapisane: 18 mar 2011, 21:35 

Witamy serdecznie w naszych skromnych progach:)

Witam serdecznie prawdziwych Polakow!
PostNapisane: 15 kwi 2011, 22:46 

Ciesze sie ze znalazlem miejce w ktorym mozna spotkac ludzi kochajacych Polske i zatroskanych o losy naszej Ojczyzny tak samo jak ja! :)

Jestem z woj Lubuskiego. Profesjonalista 8-) Wyksztalciuch po UZ. Od 10 lat na wygnaniu...
Mieszkalem w trzech krajach i zawsze bardzo tesknilem za Polska... Kazdy nosi wlasny kamien u szyi :|
Moj swiatopoglad to temat na dluzsza rozprawe. Nie jestem ani lewakiem ani prawicowcem, nie jestem liberalem ani nacjonalista. Przede wszystkim jestem Polakiem i kocham moja Ojczyzne. Uwazam tez ze mojemu krajowi zostala wyrzadzona wieka krzywda w '89, a od tamtego czasu jest on strasznie poniewierany przez politykow, roznej masci. Ze ja, a wraz ze mna ogromna wiekszosc Polakow, zostalismy bezlitosnie wydymani podczas tzw. transformacji. Jestem gleboko rozczarowany nasza polityka od tamtego czasu, oraz demokracja parlamentarna, ktora w Polse jest niestety jedynie fasadowa. Uwazam iz system polityczny stworzony w czasach dylizansow i komikacji listownej w ogole nie przystaje do dzisiejszej rzeczywistosci.
Jestem rowniez katolikiem - tyle ze takim bardzo, bardzo umiarkowanym.
Tp tyle o sobie :)

No wiec, witam Was wszystkich! :roll:

Kacper 8-)

PostNapisane: 16 kwi 2011, 11:29 

Ufff, myślałem, że jesteś ohydnym nacjonalistą, ale na szczęście nie! :)

A tak serio, witaj :)

PostNapisane: 01 maja 2011, 14:05 

Witam ! :)
Jestem tu całkiem nowym użytkownikiem.Jestem z woj. Podkarpackiego.Mam jeszcze jednego kumpla który kocha Polskę tak samo jak ja(zaproszę go tu potem ;). Przede wszystkim jestem dumny z bycia Polakiem. Kocham ten kraj bezgranicznie i nie zamierzam nigdzie się wybierać nawet za kasą lub lepszym życiem.Mam nadzieję że z każdym dniem będzie nas coraz więcej.No to by było na tyle ;)

PostNapisane: 01 maja 2011, 20:30 

Witamy:)

PostNapisane: 06 sie 2011, 20:10 

Witam was bardzo serdecznie. ;)
Dziś znalazłem owe forum i od razu się zarejestrowałem.
Mam na imię Bartek, mieszkam na Górnym Śląsku, tak jak wy jestem patriotą, kocham swą ojczyznę jak matkę i się tego nie wstydzę. :) Ponadto od września idę do wojska, to tyle. ;D Co do lewicy i prawicy, obydwa nurty polityczne powinny zostać zmieszane, wtedy wyszedł by jeden - idealny. Takie jest moje zdanie. ;D Osobiście uważam także, że autorytaryzm jest najlepszym systemem sprawowania władzy.

PostNapisane: 10 paź 2011, 22:57 

Witam:) Nazywam się Piotrek i mieszkam pod Piotrkowem Trybunalskim. Interesuję się informatyką, grami komputerowymi, historią, matematyką i muzyką (generalnie cenię wiedzę i mądrość, choć niestety obydwu mi brak). Jeśli chodzi o poglądy to uważam, że każdy ma prawo do posiadania poglądów dowolnej maści i do manifestowania ich o ile nie zaszkodzi to innym osobom. Jestem zwolennikiem relatywizmu, uważam, że wszystko i wszyscy mają dobre i złe strony i ta sama cecha może być dla jednego wadą a dla drugiego zaletą.
Jestem zawiedziony postawą współczesnych partii. Jeśli spojrzeć na ich statuty i poglądy to zauważymy, że wszystkie zakładają stworzenie Utopii bez jakiegokolwiek działania ze strony obywateli. Twierdzą, że Polakom się należy, Polacy powinni mieć, Polakom powinno się zagwarantować i obiecują, że podetrą nam pupcie i wytrą noski. Bzdura. Uważam, że Polak musi od siebie wymagać (uważam, że nie tylko Polaków to dotyczy, ale inni niech się sami o siebie troszczą). Polak powinien też wymagać od innego Polaka.
Kto to jest według mnie Polak? To każdy, kto się do Polskości przyznaje i kto Polakiem chce być. Niezależnie od wyznania, rasy, płci czy orientacji seksualnej.
Kto to jest według mnie patriota? To dla mnie nie ktoś, kto oddaje życie za ojczyznę bo moim zdaniem ojczyźnie nie zależy na naszej krwi. Patriota to też nie ktoś kto za ojczyznę zabija. To osoba, która pracuje nad sobą dla ojczyzny.
Uważam, że Polacy powinni szanować wszystkich ludzi i ich pracę. I powinni naprawdę przestać narzekać i ruszyć tyłki do pracy, organicznej pracy nad swoim domem - Polską.
Zauważyłem na tym forum ciekawą mieszankę różnych poglądów i to mi się podoba. Tak powinno być.
Mam nadzieję, że forum się rozwinie i postaram się przy tym pomóc:)
I mam też nadzieję, że sklep też przetrwa w dzisiejszych niepewnych gospodarczo czasach.
Pozdrawiam forumowiczów.

P.S. Lubię Monty Pythona i tego typu absurdalny humor:)

PostNapisane: 24 paź 2011, 20:04 

Niedoszły technik informatyki spod Łodzi.
Poglądy:
Libertarianin.
Zwolennik Autorytaryzmu.
Piłsudczyk.
A reszta to już wyjdzie jak będę miał możliwość popisania trochę na Tym forum ;)

PostNapisane: 02 lis 2011, 11:27 

halfdan napisał(a):
Witam:) Nazywam się Piotrek i mieszkam pod Piotrkowem Trybunalskim. Interesuję się informatyką, grami komputerowymi, historią, matematyką i muzyką (generalnie cenię wiedzę i mądrość, choć niestety obydwu mi brak). Jeśli chodzi o poglądy to uważam, że każdy ma prawo do posiadania poglądów dowolnej maści i do manifestowania ich o ile nie zaszkodzi to innym osobom. Jestem zwolennikiem relatywizmu, uważam, że wszystko i wszyscy mają dobre i złe strony i ta sama cecha może być dla jednego wadą a dla drugiego zaletą.
Jestem zawiedziony postawą współczesnych partii. Jeśli spojrzeć na ich statuty i poglądy to zauważymy, że wszystkie zakładają stworzenie Utopii bez jakiegokolwiek działania ze strony obywateli. Twierdzą, że Polakom się należy, Polacy powinni mieć, Polakom powinno się zagwarantować i obiecują, że podetrą nam pupcie i wytrą noski. Bzdura. Uważam, że Polak musi od siebie wymagać (uważam, że nie tylko Polaków to dotyczy, ale inni niech się sami o siebie troszczą). Polak powinien też wymagać od innego Polaka.
Kto to jest według mnie Polak? To każdy, kto się do Polskości przyznaje i kto Polakiem chce być. Niezależnie od wyznania, rasy, płci czy orientacji seksualnej.
Kto to jest według mnie patriota? To dla mnie nie ktoś, kto oddaje życie za ojczyznę bo moim zdaniem ojczyźnie nie zależy na naszej krwi. Patriota to też nie ktoś kto za ojczyznę zabija. To osoba, która pracuje nad sobą dla ojczyzny.
Uważam, że Polacy powinni szanować wszystkich ludzi i ich pracę. I powinni naprawdę przestać narzekać i ruszyć tyłki do pracy, organicznej pracy nad swoim domem - Polską.
Zauważyłem na tym forum ciekawą mieszankę różnych poglądów i to mi się podoba. Tak powinno być.
Mam nadzieję, że forum się rozwinie i postaram się przy tym pomóc:)
I mam też nadzieję, że sklep też przetrwa w dzisiejszych niepewnych gospodarczo czasach.
Pozdrawiam forumowiczów.

P.S. Lubię Monty Pythona i tego typu absurdalny humor:)

skąd dokładnie jesteś, bo ja na przykład z samego Piotrkowa Trybunalskiego?

PostNapisane: 02 lis 2011, 11:47 

Witam.Mam na imie Darek,jestem z Warszawy.Uwazam,ze w Polsce moga mieszkac Muzyni,Zydzi,homo i inni,ale to my Polacy mamy rzadzic w tym kraju.Nie mozemy dac sobie narzucic obcych ideologi,musimy pamietac o tradycji i histori.Mam zamiar uczestniczyc w demonstracji 11 listopada,ale troche boje sie ONRu,ktora to organizuje.Jestem antykomunista i antyfaszysta.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1