Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj

Jaki sport w wolnym czasie?
Autor Wiadomość
PostNapisane: 05 sie 2010, 17:48 

Są tematy o piłce, a dział ogólnie o sporcie więc warto porozmawiać też o innych, które uprawiacie w wolnym czasie :)

Osobiście jeśli chodzi o lato, to wyżej wspomniana piłka i w tym roku bieganie.

W zimę snowboard i tutaj mógłbym z niego nie schodzić :)
Jeśli chodzi o całoroczne sporty to na pewno basen i siłownia, bo ją też w końcu uznajemy za sport.

Może ktoś coś nietypowego ukrywa i zainteresuje innych ? :)

Re: Jaki sport w wolnym czasie?
PostNapisane: 05 sie 2010, 18:38 
taniec towarzyski, tenis ziemny, sztuki walki, i ostatnio jazda konna.

nie wiem czemu ale basen silownia i inne popularne sporty kompletnie mnie nie interesuja, sa nudne, ilez mozna podnosic ciagle te same ciezary albo robic kolejne okrazenia na bieżni.

PostNapisane: 05 sie 2010, 20:19 
Moderator

A ileż można walić ciągle tak samo rakietą w piłkę albo ciągle tak samo podskakiwać na koniu? :P Ja również piłka nożna, czasem bieganie, basen i też trochę jazda konna :) Jakiś czas temu trochę strzelałem ale nie wiem sam czemu przestałem bo to naprawdę fajna zabawa :)

Zatknęli na gruzach wśród chmur.

PostNapisane: 06 sie 2010, 13:09 

ja sporty motorowe;D jezeli jest tylko czas i kasa to poszalec na torze w Miedzianej Górze zawsze można. Nie ma dla mnie osobiście nic lepszego! Poza tym rower, basen ( tudzież jakies zalewy, jeziora w lato). Ale moto dla mnie bezkonkurencyjne:D Ostatnio rozważam zakup quada;)

PostNapisane: 06 sie 2010, 20:43 

Hatamoto napisał(a):
nie wiem czemu ale basen silownia i inne popularne sporty kompletnie mnie nie interesuja, sa nudne, ilez mozna podnosic ciagle te same ciezary albo robic kolejne okrazenia na bieżni.

Jeśli chodzisz na siłownię, czy basen, raz na miesiąc/dwa, to nic dziwnego, że Cię to nudzi. Nie podnosisz ciągle tych samych ciężarów, a z każdym treningiem pokonujesz coraz to dalsze granice. Jak długo ćwiczysz to każdy kilogram sprawia olbrzymią satysfakcję ;)

Podobnie jest z bieganiem, każdy dodatkowy kilometr to świetne uczucie. I bieganie na bieżni rzeczywiście jest nudne, ale kto powiedział, żeby robić to na bieżni. Można w lesie, nad jakąś rzeką, itd. Piękne widoki dookoła :)

Z ciekawości spytam, jaką sztukę walki ćwiczysz?

PostNapisane: 06 sie 2010, 22:42 

Zimą narty, choć ostatnio próbuje deske ;)
Całoroczne sporty to - piłka nożna, siatkowka, siłownia, trochę sztuki walki i trochę pobiegam ;)

PostNapisane: 06 sie 2010, 23:18 
neversummer napisał(a):
Hatamoto napisał(a):

Jeśli chodzisz na siłownię, czy basen, raz na miesiąc/dwa, to nic dziwnego, że Cię to nudzi. Nie podnosisz ciągle tych samych ciężarów, a z każdym treningiem pokonujesz coraz to dalsze granice. Jak długo ćwiczysz to każdy kilogram sprawia olbrzymią satysfakcję ;)

Podobnie jest z bieganiem, każdy dodatkowy kilometr to świetne uczucie. I bieganie na bieżni rzeczywiście jest nudne, ale kto powiedział, żeby robić to na bieżni. Można w lesie, nad jakąś rzeką, itd. Piękne widoki dookoła :)

Z ciekawości spytam, jaką sztukę walki ćwiczysz?

w gimnajzum i liceum Taekwondo, teraz na studiach Aikido.
wiem ze w silowni trzeba systematycznosci, ale ciagle to sie podnosi ciezary, zero urozmaicenia, to mi bardzo nie odpowiada,

PostNapisane: 08 sie 2010, 13:16 

siłownia=podnoszenie ciężarów? no mimo wszystko nie do końca... Owszem to chyba najistotniejszy element, ale są też inne formy... Ot choćby worek, praca tylko własnym ciałem bez sprzętu, treningi wytrzymałościowe z obciążeniem, urozmaicać można sobie także ćwicząc dokładnie poszczególne partie mięśni, jako student medycyny powinieneś wiedzieć, że tego sporo. Nie wykonujesz ciągle tego samego. A o treningach samego brzucha specjaliści piszą książki;) No i oczywiście siłownia to dieta;) jest to także bardzo ważny element. Także kiedy się chcesz zaangażować na serio w treningi na siłowni to napewno nie jest nudne i ciągle to samo;)
A trening to trening we wszyskim musi być jakiś element który powtarzamy aby stawać się coraz lepsi.

PostNapisane: 08 sie 2010, 15:57 
Ja bylem raz na silowni w zyciu i wiecej nie pojde, zanudzilem sie tam.

Ostatnio w szpitalu mialem pacjenta ktory mial bardzo nasilona zoltaczke, najprawdopodobniej przez odzywki zniszczyl sobie watrobe, regularnie cwiczyl, ale po pewnym czasie bylo to dla niego za malo, zadnych hormonow nie bral (przynajmniej jak z nim rozmawialem zaprzeczal o tym)

Na kazdym treningu Aikido moge nauczyc sie czegos nowego, inaczej spojrzec na jakas technike, nie jest to takie monotonne, w tancu na kazdym treningu ucze sie nowej figury, nowego kroku, jazda konna dopiero to zaczynam, ale tez nie jest to monotonne.

Nigdy sie nie przekonam do silowni, basenu, biegow, obiektywnie patrzac nie sa to rzeczy w ktorych jest duzo urozmaicen, ja nie chce biegac aby trenowac zeby biegac coraz szybciej, nie jestem sportowcem, jak mam juz cos robic to aby to tez mnie wciagalo, zeby ciagle bylo cos nowego, tego szukam w sporcie, a nie monotonni.
Ja nigdy nie zrozumiem pewnie ciebie, a ty mnie.

Jesli chodzi o cwiczenia fizyczne, to ja nie studiuje fizjoterapii czy wychowania fizycznego, nie znam sie na tym jakie partii miesni w jakim cwiczeniu pracuja itp, lekarz zleca rehabilitacje, a zajmuja sie tym juz specjalisci w tej dziedzinie.

PostNapisane: 08 sie 2010, 22:21 

Hatamoto napisał(a):
Nigdy sie nie przekonam do silowni, basenu, biegow, obiektywnie patrzac nie sa to rzeczy w ktorych jest duzo urozmaicen, ja nie chce biegac aby trenowac zeby biegac coraz szybciej, nie jestem sportowcem, jak mam juz cos robic to aby to tez mnie wciagalo, zeby ciagle bylo cos nowego, tego szukam w sporcie, a nie monotonni.
Ja nigdy nie zrozumiem pewnie ciebie, a ty mnie.

Ja myślę, że wiem o co Ci chodzi i pewnie nie tylko ja, dlatego właśnie próbujemy Ci wytłumaczyć, że siłownia nie musi być monotonna :)
Jak ćwiczy się dodatkowo z kimś, to naprawdę przyjemnie spędza się czas. Dodatkowa satysfakcja, gdy oprócz większej siły, ładniej się wygląda.

Basen to trochę inna bajka. Monotoni na basenie nie widzę zupełnie. Jest parę technik, którymi można pływać, można się stale doskonalić. Jak znudzi Cię pływanie idziesz do sauny, na masaże lub poskakać i po odpoczynku wracasz na kolejne kilka basenów.
Można się pościgać, powygłupiać i równie przyjemnie spędza się czas.

Najbardziej, co do monotonii, rozumiem Twoje zdanie w przypadku biegania. Ja osobiście lubię biegać, bo bardzo lubię uczucie zmęczenia i przekraczania granic. Każdy dodatkowy kilomter sprawia przyjemność :)

Ja np. ćwiczyłem tylko jak byłem młody karate przez 2 tygodnie:P, ale szczerze, oprócz boksu, nie interesowały mnie nigdy żadne inne sztuki walki (nie wiem, czy boks można nazwać sztuką walki, nie znam się). Lubię obejrzeć boks, mma, itp. , ale np. zawody z taekwondo, czy kickboxingu już mnie średnio ciekawią. Wydaje mi się, że same treningi, poza jakimś fullcontact muszą być bardzo nudne...

PostNapisane: 08 sie 2010, 22:46 

neversummer napisał(a):
Ja np. ćwiczyłem tylko jak byłem młody karate przez 2 tygodnie:P, ale szczerze, oprócz boksu, nie interesowały mnie nigdy żadne inne sztuki walki (nie wiem, czy boks można nazwać sztuką walki, nie znam się). Lubię obejrzeć boks, mma, itp. , ale np. zawody z taekwondo, czy kickboxingu już mnie średnio ciekawią. Wydaje mi się, że same treningi, poza jakimś fullcontact muszą być bardzo nudne..

Boks jest sportem walki. A treningi sztuk walki i sportów walki wcale nie są nudne. ;)

PostNapisane: 09 sie 2010, 11:03 

Trochę jak mam czas to się w piłkę pokopie ;) oczywiście regularnie siłka :) I rekreacyjnie wędkarstwo :)

PostNapisane: 09 sie 2010, 11:35 

Jeżeli basen jest monotonny bo się pływa, a jazda konno nie jest to dlaczego? przecież się tylko ujeżdża (chyba dobrze napisałem)? Więcej urozmaiceń widze w pływaniu niż jeździe konno... Taniec jest ogólnie bardzo szeroką dziedziną i jest tego mnóstwo więc tu nie ma dyskusji. Ale patrząc obiektywnie to bardziej piszesz, że tego nie lubisz niż, że to jest nudne...

PostNapisane: 12 sie 2010, 22:18 

Pomyślałem o tym samym, z tymi koniami. Niby można skakać przez przeszkody, ale to pewnie trzeba długo jeździć. Można jeździć na jakieś wycieczki po ciekawch trasach, ale dokładnie to samo jest w bieganiu, czy jeździe na rowerze.
Tańczyć nigdy nie lubiłem, bo po prostu nie umiem tego robić, więc nic na ten temat nie powiem:P

Dodam jeszcze, że ostatnio byłem na kajakach, tak rekreacyjnie, i bardzo mi się podobało ;)
Chętnie robiłbym to zdecydowanie częściej (czyt. wiosłował) ;)

PostNapisane: 13 sie 2010, 07:45 
Moderator

Dziwnym trafem też byłem ostatnio na kajakach :) Rzeczywiście to bardzo fajny sport, szczególnie jak dostępne są w okolicy jakieś fajne trasy. A nawet jak się komuś wydaje, że takowych nie ma to może być mile zaskoczony jak np. ja kiedy się okazało, że jednak bardzo ciekawe tereny leżą wzdłuż rzeki :)

Zatknęli na gruzach wśród chmur.

PostNapisane: 31 sie 2010, 16:08 

A ja w wolnym czasie chodzę na basen; co do wcześniejszych dyskusji że to jest monotonne dla mnie nie :D oczywiście każdy ma inne zdanie, zainteresowanie... Poza tym czasem się pojeździ na rowerze jeśli jest pogoda, pogra w piłkę najlepiej siatkową. Ogólnie jakoś nie boje się jak niektórzy wysiłku więc uczęszczając do szkoły na lekcji wfu chętnie gram w babinktona, tenisa stołowego itd

PostNapisane: 31 sie 2010, 17:54 

Ja polecam rozpocząć zabawę z kulturystyką :) - Siłownia, basen, piłka nożna i bieganie.

PostNapisane: 01 wrz 2010, 16:08 

karka00 napisał(a):
babinktona, tenisa stołowego itd

:lol: śmiesznie to brzmi bardzo :)

W ping ponga sam mam dużą ochotę zagrać, tylko niestety nie mam gdzie. Ostatnio nawet w Decathlonie byłem i się ucieszyłem, że zagram, a tu okazało się, że stół na którym zawsze można było jest złożony... I niestety na planach się skończyło.

No teraz niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Ani pobiegać, ani pograć w piłkę...
I tutaj wychodzi przewaga sportów takich jak siłownia, czy basen hehe :)

PostNapisane: 03 wrz 2010, 11:55 

Przede wszystkim Piłka nożna i Siatka. Do tego siłka i czasem bieganie.

PostNapisane: 03 wrz 2010, 14:54 

Piłka ręczna, siatkowa, bieganie ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1